Meyveli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Kreması için

Üzeri için

Meyveli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kek için yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Aklarını bir kaseye alıp mikserle kabarana kadar çırpın. Başka bir kasede yumurta sarıları, toz şeker ve sıcak suyu çırpın.
  2. Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını diğer karışıtırma kabına ekleyip spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın.
  3. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp soğutun. Krem peynirli kremayı hazırlamak için krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  5. Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  6. Muzları yuvarlak, kayısı ve şeftaliyi yarım ay dilimleyip üzümlerle karıştırın. Meyveleri tereyağı ve bal ile hafif karamelize edin.
  7. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Krem peynirli kremanın yarısını alt parçanın üzerine yayın. Ilınan karamelize meyvelerin yarısını koyup diğer parçayı üzerine kapatın.
  8. Kalan kremayla kekin üzerini kaplayın. Kalan meyveleri kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Meyveli Kek Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; kek hamuruna bir miktar mısır unu ilave edin. Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden hamuru kalıba dökün. Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek