Mermer Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karim Bourgi’den Batı’nın en sevdiği lezzet…

19. yüzyılda Almanya’da ortaya çıkıp, oradan tüm dünyaya yayılan mermer kek, kakaolu ve vanilyalı hamurun çok hafif harmanlanmasıyla elde edilir. Çizgili veya benekli bir görünüme sahiptir. Neredeyse her annenin mutfağında çocukları için pişirdiği bu mis kokulu klasik lezzet, Fransızlar tarafından “Gateau Voyage” yani Türkçe anlamı ile “Gezen Kek” olarak tanımlanmaktadır.

Sütsüz kek ve galler keki tarifine de göz atın.

Mermer Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Mermer Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vanilyalı meyilli için karıştırma kabında yumurta ile şekeri karıştırın. Krema ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Elekten geçirilmiş un ve kabartma tozunu büyük bir kaba alın. Vanilyalı karışımı da una ilave edin.
  3. Daha sonra tereyağını ekleyin ve homojen olana dek karıştırarak oda sıcaklığında beklemeye bırakın.
  4. Kakaolu meyilli için karıştırma kabında yumurta ile şekeri karıştırın. Krema ekleyin ve sonrasında un, kabartma tozu ve kakao tozunu eleyerek büyük bir kaba alın.
  5. Daha sonra bütün karışımı bir araya getirin ve içine tereyağını ilave ederek tümü homojen olacak bir şekilde birleştirin ve karışımı oda sıcaklığında beklemeye bırakın.
  6. Kek kalıbını tereyağı ile yağlandıktan sonra içerisine yağlı kağıt serin. Bir sıkma torbasına vanilyalı meyilli, bir başka sıkma torbasına ise kakaolu meyilliyi alın.
  7. Kalıbın üçte birine vanilya karışımı, daha sonra kakaolu meyillinin yarısını kalıbın uzunlamasına doğru ortaya sıkarak karıştırın.
  8. Bu işlemin üzerine kabın üçte ikisine tekrar vanilya karışımından sıkarak kalan çikolatalı karışıma tekrar kabın ortasına sıkın.
  9. Kalan vanilya meyilli ile kalıbın üstünü kaplayın. Tereyağına batırılmış bir bıçak ile keki tepesinden ikiye bölerek fırında eşit pişmesini sağlayın.
  10. Kek kalıbını önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırına vererek 60 dakika boyunca pişirin.
  11. Zaman zaman tereyağlanmış bir bıçağı kekin içerisine batırarak pişme durumunu kontrol edin ve bıçak temiz çıkıyorsa kek hazırdır.
  12. 5 Fırından aldığınız keki kalıbından çıkararak tel bir rafın üzerinde soğutun ve seklini koruması için 10 dakika bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek