Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin.

Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin. Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın. Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek