Limonlu Ve Glazürlü Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Ve Glazürlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Ve Glazürlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Yumurta, şeker, krema, su, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tereyağını ekleyin. Hamuru kalıba aktarıp 40-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Pudra şekerini bir kabın içine eleyin. 20 ml kaynar su ve birkaç damla limon suyu ekleyip kaseyi sıcak su dolu tencereye yerleştirin ve 1-2 dakika sürekli karıştırın. Karışımı kekin üzerine yayın. İsteğe göre limon dilimleri ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Pamuk Kek
Kayısılı Kek
Pekmezli kek
Limonlu Pound Kek
Vanilyalı Şifon Kek
Zeytinyağlı Portakallı Kek