Limon Kremalı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kremalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Limon kreması için

Üzeri için

Limon Kremalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon kreması için yumurta sarılarını, limon suyunu ve şekeri bir kaba aktarın. Benmari usulü, arada bir karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin.
  2. Azar azar krema ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son 1 kahve fincanı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ekleyin.
  3. Koyulaşana kadar benmari usulü pişirmeye devam edin, koyulaşınca benmari işlemini bitirin. Oda ısısında soğumaya bırakın.
  4. Üzeri için limonu kabuğuyla birlikte çok ince dilimleyin. İyice ısıtılmış tavada şekerle birlikte her iki yüzeyini kızartın. Yağlı kağıt üzerine alarak soğumasını sağlayın.
  5. Kek için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip çırpın.
  6. Kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Kek pişince fırından alın. İlk sıcaklığı geçince üzerine limonata dökerek ıslanmasını sağlayın. Daha sonra ızgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın.
  8. Kek hamuru soğuyunca enine ikiye kesin. Alt katın üzerine hazırladığınız limon kremasını yayın, daha sonra üzerine ikinci katı yerleştirin.
  9. Kekin üzerine önceden hazırladığınız şekerli limon dilimlerini yerleştirin, pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek