Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. 4 küçük kek kalıbını yağlayın. Üzümleri ve elma suyunu bir sos tenceresinde ısıtın. Kaynayınca meyvelerin şişmesi için kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Meyvelerin yarısını kalıpların dibine paylaştırın. Tencereye irmik ve tarçını ilave edip karıştırarak kaynatın. Kapağını kapatın ve irmik suyu çekinceye kadar kısık ateşte bekletin. İrmikli karışımı kalıplara döküp iyice yayın. Kalıpları alüminyum folyoyla iyice sarıp kapatın. Kalıpların yarısına kadar gelecek şekilde kaynar su dolu bir tencerede 30 dakika pişirin. Kekler ılınınca ters çevirip kalıptan çıkarın. Çırpılmış krema ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip sıcak servis yapın.

Keklerin saklanmasında, oda sıcaklığında olması ve hava ile temasının kesilmesi önemlidir.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek