Kuru Meyveli Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Meyveli Baton Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Bir sos tenceresinde tereyağı, esmer şeker, erimiş çikolata ve suyu karıştırarak pişirin. Şeker eriyince ateşten alın. Rom, fındık, ceviz, kayısı, fıstık ve kuru üzümü karıştırın. Un, kakao, tarçın ve yumurtaları ilave edip mikserle iyice çırpın. Hamuru kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. Başka bir kapta eritilmiş çikolata ve süzme yoğurdu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın. Karışımı kekin üzerine bolca sürüp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek