Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, şeker, vanilya, ayçiçeği yağı, labne peyniri ve ymurtaları mikserle iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstığı ekleyip spatula ile karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine aktarın. Kalıbı fırına yerleştirin ve kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Pudra şeker, limon suyu, vanilya ve kremayı bir kapta pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Süzgeçten geçirerek başka bir kaba aktarın. Kekin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Fıstık serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Pamuk Kek
Kayısılı Kek
Pekmezli kek
Limonlu Pound Kek
Vanilyalı Şifon Kek
Zeytinyağlı Portakallı Kek