Krem Peynirli Çikolatalı Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Krem Peynirli Çikolatalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kek hamuru için

İç dolgusu için

Üzeri için

Krem Peynirli Çikolatalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta toz şeker, tereyağı, yumurta, su ve vanilyayı bir mikser yardımıyla çırpın.
  2. Kuru malzemelerle hazırladığınız karışımı yavaşça ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
  3. İç dolgusu için, krem peynir, toz şeker, yumurta ve frambuaz reçelini bir kaba alın. Mikser yardımıyla çırparak bir kaseye aktarıp buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
  4. Kek kalıbını hafif yağlayıp az miktarda un serpin. Kek harcının yarısını kalıba dökün. Frambuazlı ve krem peynirli karışımı ekleyerek üzerine kalan harcı dökün.
  5. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip frambuazla süsleyerek dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Krem Peynirli Tarifler Pratik Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek