Kestaneli Muzlu Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında sık sık tüketilen kestane, fırınlama, közleme veya haşlama yöntemiyle pişirilir. Tatlı, çorba, pilav ve et yemeklerinde yer verilen bu besin, Asya ve Avrupa ülkelerinde de tüketilir. Kestane, kalp ve kas sisteminin uyarılmasını ve organizmanın su dengesini sağlar. Mineral açısından zengin olan kestane güçlü bir demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve çinko kaynağıdır. Malzemeleriniz hazırsa, çayın yanına çok yakışan kestaneli muzlu kek tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Kestaneli Muzlu Kek Kaç Kaloridir?

Özel günlerde sunabileceğiniz farklı kek tarifleri mi arıyorsunuz? O halde ıslak kek veya havuçlu tarçınlı kek tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Kestaneli Muzlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Muzlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Kestaneli muzlu keki, ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Bir gece önceden kestaneleri suda bekletmek, daha kolay yumuşamalarını sağlayacaktır.
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Tadını yumuşatmak için bitter çikolata yerine beyaz veya sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Kek harcı sulu olursa, azar azar un ekleyerek karıştırın. Dilerseniz muzu eklemeden önce yapışmaz tavada karamelize edebilirsiniz.
  • Kekin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın. Pişirme işleminden sonra kek ılıyana kadar bekleyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Video Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Muzlu Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek