Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletip elinizle sıkarak süzün. Kayısıların üçte ikisinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan kayısıları soyup elma gibi dilimleyin.

Un, şeker, yumurta, süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Üzüm ve küp doğranmış kayısıları ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerini kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek