ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAYISILI VE KARA ÜZÜMLÜ KEK

Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr kayısı
  • 100 gr kuru siyah üzüm

Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletip elinizle sıkarak süzün. Kayısıların üçte ikisinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan kayısıları soyup elma gibi dilimleyin.

Un, şeker, yumurta, süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Üzüm ve küp doğranmış kayısıları ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerini kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!