Kayısılı Peynirli Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Peynirli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Üzeri için

Kayısılı Peynirli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulaflı bisküvileri robotta ufalayarak toz haline getirin. Yumuşak tereyağını ekleyip yoğurarak bisküvi hamurunu hazırlayın. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba bisküvi hamurunu bastırarak yayın. Buzdolabına alıp donması için bekletin.
  2. Derin bir kabın içinde yoğurt, lor peyniri, vanilya ve limon kabuğu rendesini 3 dakika çırpın. Şekeri ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Çırpılmış karışıma yumurtaları kırın. Unu ekleyip tekrar çırpın. Çırpılmış karışımı kelepçeli kek kalıbına dökün. Üzerini spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alıp 4-5 saat kadar iyice soğutun. Servis tabağına alın ve üzerini taze kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek