Kayısı Ve Tarçınlı Kremalı Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Ve Tarçınlı Kremalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kayısı Ve Tarçınlı Kremalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru kayısıları bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini bir kapakla kapatın. 30 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kalıbının içine yağlı kağıt serin ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Büyük bir kasenin içinde un, kabartma tozu, tarçın, toz şeker ve tuzu harmanlayın. Başka bir kasede yumurta, vanilya, yoğurt ve zeytinyağını kısa bir süre çırpın. Karışımı diğer kasedeki kuru karışımın üzerine ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yumuşayan kayısıları iri küpler halinde doğrayın ve kek karışımına ekleyin. Spatulayla karıştırıp kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kremasını yapmak için; tüm malzemeyi bir kaseye alın ve mikser ile pürüzsüz ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Kek fırından çıkıp ılındıktan sonra üzerine kremayı bolca yayın ve ayırdığınız tarçını serpiştirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek