Karadutlu Ve Bademli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karadutlu Ve Bademli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Karadutlu Ve Bademli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Tereyağı, şeker, vanilya, limon kabuğu ve tuzu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  3. Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Sarıları teker teker tereyağına ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Un ve toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
  5. Karadutları ekleyip kalıba aktarın. Üzerine file badem serpiştirip fırında kızarıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı sebze soyucu ile kesin.
  7. Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Karadutları kekin üzerine yerleştirin. Çikolata dilimleri ve file bademleri serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek