Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru malzemeler

Islak malzemeler

Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çayın yanına yapabileceğiniz nefis kakaolu muzlu yulaflı kek tarifi

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Yaklaşık 20 cm x 20 cm boyutlarında bir fırın kabının içerisine, kenarlarından taşacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Yulafı mutfak robotuna koyup, un olana dek çekin. Bir kaseye aktarın ve diğer kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.  
  2. Islak malzemelerin hepsini mutfak robotunda, birbirine geçene dek iyice ezin. Islak karışımı kuru karışımla karıştırın. Her tarafının eşit pişmesi için, fırın kabına düzleştirerek yayın. Önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin. Ardından kalıptan çıkarın ve soğutma telinde oda sıcaklığına getirin. 

Servis etmeden önce, 1 olgun avokado, 3 yumuşak hurma ve 1-2 yemek kaşığı kakaoyu krema kıvamına gelene dek mutfak robotundan geçirdim ve sıkma torbası yardımıyla keklerin üzerine sıktım.

Yulaflı muzlu kahvaltı keki tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kek Tarifleri Yulaflı Tarifler Pratik Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Muzlu Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek