Kahve Şuruplu Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kahve Şuruplu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kahve şurubu için

Üzeri için

Kahve Şuruplu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ortası delik bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı ve çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Un ve kakaoyu başka bir kaseye eleyin. Yumurtalar ile şekeri büyük bir kapta mikserle 8 dakika çırpın. Un karışımı, toz fındık, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı ortası delik bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada kremayı şeker ve vanilya ile koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Şurup için su, şeker ve kahveyi sos tenceresine alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin ve ocaktan alın. Keki fırından çıkartıp 5 dakika kalıbında beklettikten sonra ızgara teli üzerine ters çevirin. Sıcak kahve şurubunu sıcak kekin üzerine gezdirin ve sıcakken krema ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek