Erikli Tart Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Tart Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kek harcı için

Erikli Tart Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@lezzet_kusagi
11.4 bin takipçi
Ayfer Totuk İnçamur

  1. Yumurtayı bir çimdik tuz ile 1-2 dakika orta dereceli mikserle çırpın, daha sonra toz şeker ilave edip köpürene kadar iyice tekrar çırpın. Katı şekilde tereyağı ilave edip krema kıvamına gelene kadar mikserin orta derecesinde çırpmaya devam edin. 
  2. Daha sonra vanilya ve tarçın ilave edip yoğurt ekledikten sonra bir müddet daha çırpın. Ardından karbonat ve elenmiş unu ekleyin (Normal kek hamuruna göre daha koyu bir kıvamda olacak). 
  3. Yağlanmış tart kalıbının dibine esmer şeker serpin. Yarım ay şeklinde kesilmiş erikleri sıralayın, üzerine kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkıp ılıyan keki ters çevrin ve isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin.

Kırmızı erikli tart tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek