Elmalı, Tarçınlı Kırıntı Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı, Tarçınlı Kırıntı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kırıntı için

Kek için

Karamel sos için

Elmalı, Tarçınlı Kırıntı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Elmaların kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin ve şekeri ekleyin. Elma dilimlerini ekleyerek 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kırıntı hamuru için un, badem, pudra şekeri, tarçın, portakal kabuğu ve tereyağını ekleyerek parmak uçlarınızla yoğurun. Kek için, un, tarçın, şeker ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Yumurta, kefir, tereyağı ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpın. Kuru malzemeleri ile elma dilimlerini ekleyip karıştırın ve kaşık kaşık 26 cm’lik yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın. Kırıntı hamurunu üzerine serpiştirip fırında 40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından alarak soğumaya bırakın. Sos için, şeker ve suyu sos tenceresine alıp orta ateşte 10-12 dakika pişirin. Krema ve tereyağını ekleyip 1 dakika kadar kaynatın. Keki kalıptan çıkararak servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip karamel sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek