Elmalı Kıtır Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Kıtır Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kırıntı için

Elmalı Kıtır Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Esmer şeker, tarçın ve cevizi mutfak robotunda çekin. Karışımın ¾’ünü su bardağına ayırın. Kalan kırıntının üzerine un ve tereyağını ekleyip karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Derin bir kaseye yumurtaları ve kremayı ekleyip karıştırın. Üzerine sırasıyla şeker, tereyağı, un, kabartma tozu ve tarçını ilave edip mikser ile iyice çırpın. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Hamurdan 4-5 yemek kaşığı kadar ekleyip yayın. Tereyağı ve unu ilave etmeden önce ayırdığınız kırıntıyı üzerine yayın. Elma dilimlerini üzerine dizin. Kalan hamuru üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tereyağlı kırıntıyı da üzerine serpin. Tekrar sıcak fırına verip kırıntılar kızarıncaya kadar pişirin. Soğutup dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek