Elmalı Ilık Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Ilık Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Elmalı Ilık Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Meyve olarak her gün her öğün keyifle tüketebileceğiniz elma ile hazırlayacağınız tarifler. Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve toz şekeri bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kek unu ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Üzerlerine kayısı reçeli sürüp karışımın üstüne dizin ve keki önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkınca soğumaya bırakın. Küçük bir sos tenceresinde sos için gerekli olan malzemeleri orta ateşte karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kekin üzerini sosa bulayıp servis yapın.

Kürdan ve tahta çubuğu kekin tam ortasına batırın. Üzerlerine herhangi bir kırıntı yapışmaz ise kek pişmiş demektir.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek