Edinburg Keki
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Edinburg Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Meyveler için

Servis önerisi

Edinburg Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru hazırlamak için pudra şekeri ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını derin bir kaba aktarıp karıştırın. Bir taraftan yoğurmaya devam ederken diğer taraftan da unu azar azar ilave edin. Kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Buzdolabı poşetine ya da streç filme sardığınız hamuru derin dondurucuda, hamur iyice sertleşinceye kadar 1-2 saat bekletin.
  2. Diğer taraftan meyveleri tavla zarı boyutunda küp küp doğrayın, derin bir kaba aktarın. İçine üzüm, ceviz, tarçın ve şekeri serpiştirip karıştırın. Bu arada 20-25 cm çapında ama kenarları yüksek porselen veya cam fırın kabını, yumuşamış tereyağı ya da sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız meyve karışımını içine boşaltın. Buzdolabında bekleyen donmuş hamuru çıkarıp, rendenin iri tarafıyla meyvelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde rendeleyin. Meyveli keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri sararıp kahverengiye dönünceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  3. Keki ılık haldeyken servis tabaklarına aktarıp, dilerseniz çırpılmış krema ile de birlikte servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek