Çökelekli Ve Elmalı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çökelekli Ve Elmalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Çökelekli Ve Elmalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@urnisa
8.633 takipçi
Urnisa Gahramanova

  1. Oda sıcaklığında tereyağını ve şekeri yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın. Daha sonra önce çökelek, sonra da yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tekrar güzelce çırpın. 
  2. Unu ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın ve hamura ekleyin. İyice karıştırın. 
  3. Çok yoğun kıvamlı (Normal kek hamurundan daha kıvamlı) bir hamur olacak. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu iyice yayın.
  4. Elmaları yarım ay şeklinde ince ince kesin ve kekin üzerine hamura hafifçe gömün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 70 dakika kontrollü pişirin. Kekin pişme süresi sizin kullandığınız fırına bağlı. Kek piştikten sonra üzerine isteğe göre kayısı reçeli sürebilirsiniz.

    Lor peynirli ve elmalı kek tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Elmalı Tarifler Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek