Çilek Soslu Kekler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilek Soslu Kekler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Çilek Soslu Kekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilekleri temizleyip mutfak robotuna aktarın. Sıvı şekeri ilave edip püre haline getirin.
  2. Elenmiş un, ince çekilmiş fındık içi, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.
  3. Yumurtaları ve sıvı şekeri ayrı bir kapta, mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  4. Yoğurt ve yumuşatılmış margarini ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  5. Yumurtalı karışımı azar azar unlu karışıma ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
  6. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çilekli sosla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Atıştırmalık Pratik Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sos Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek