Çikolatalı Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Baton Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Baton Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtayı ve şekeri çukur bir kaba alıp iyice çırpın. Şeker eriyip hacim iki katına çıktıktan sonra üzerine ayçiçeği yağını ilave edip çırpın. Kremayı ekleyin. Elediğiniz kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Damla çikolatayı da ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın kabına biraz un serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp yayın. Önceden 160 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Bardakta kek Tarifi
Duble Çikolatalı Muffin Tarifi
Limon Kremalı Yumuş Kek Tarifi
Pasta Keki Tarifi
Japon Usulü Cheesecake Tarifi
Fırınsız ve Miksersiz Tencerede Kek Tarifi