Çikolatalı Bademli Brownie
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tadı damağınızda kalacak gerçek brownie tarifini de deneyin.

Çikolatalı Bademli Brownie Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Bademli Brownie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırıp, iki ayrı derin kaba aktarın. Yumurta sarılarının üzerine şekeri ve eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyin. 
  2. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Üzerine bir başka kapta karıştırılmış unu, kabartma tozunu ve kakaoyu, büyük bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin. 
  3. Mikserle, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 3-4 dakika çırpın ve bir kenarda bekletin.
  4. Yumurta aklarının üzerine bir çay kaşığı ucuyla tuz ekleyin. Sonra da mikserin yüksek devriyle 8-10 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın. 
  5. Unlu karışımı 2-3 aşamada köpüğünü söndürmeden silikon spatula yardımıyla iyice karıştırın ve malzemeleri birbirine yedirin. 
  6. Akıcı bir kıvamda olması gereken kek hamuruna ılık suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Son olarak damla çikolata ve çekilmiş bademi ilave edip tahta kaşıkla tekrar karıştırın. 
  7. Yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Kek Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek