Brownie
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

19. yüzyılda Amerika ve Kanada'da ortaya çıkan brownie, çikolata tutkunlarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Brownie yapımında az miktarda un ve fazla miktarda çikolata kullanıldığı için, içi nemli kalan bir kek türü olarak bilinir. 1907 yılında bugünkü halini alan brownie yapımında genelde bitter çikolata kullanılsa da, isteğe göre farklı çikolatalar da tercih edilebilir. Ayrıca meyveli versiyonları da mevcuttur. Malzemeler hazırsa, gerçek brownie tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Brownie Kaç Kaloridir?

Brownie Tarifi İçin

Malzemeler

Brownie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Brownie'yi, ahududu, yaban mersini gibi orman meyveleriyle süsleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz, beyaz çikolatayı benmari usulü eritip brownie'nin üzerine şekil verebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Brownie harcı cıvık olacaktır, fazla un konulmaması gerekir.
  • Brownie yapımında sütlü veya beyaz çikolata da kullanılabilir.
  • Tereyağı eridikten sonra çikolata ekleyerek, çikolatanın yanmasının önüne geçebilirsiniz. 
  • Yumurta sarısı ve şekerin iyi çırpılması gerekir. Bu sayede istediğiniz kıvama daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Unu elekten geçirerek eklerseniz, topaklanmasını önlemiş olursunuz.
  • Sade dondurma ile servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Video Tarifler Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek