Bal Kabaklı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı bir mola için mükemmel bir tercih: Balkabaklı Kek! Sizi yumuşacık dokusu ve balkabağının benzersiz lezzetiyle büyüleyecek bu nefis tarif, evinizi mis gibi kokularla dolduracak.

Bal Kabaklı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Bal Kabaklı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırın önceden 175 derecede ısıtılır. 
  2. Kekin pişirileceği kalıp yağlanır ve unlanır. 
  3. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuz büyük bir kapta karıştırılır ve elenir. Kenarda bekletilir. 
  4. Şeker ve yağ büyük bir kapta elektrikli karıştırıcıyla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır. 
  5. Kabak ve vanilya karıştırılır, ardından yumurtalar bir bir eklenerek karıştırılır. 
  6. Birleşene kadar un karışımı yavaş yavaş eklenir. 
  7. Cevizler eklenir ve karışım kek kalıbına alınır. 
  8. Önceden ısıtılmış fırında, kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek