Baharatlı Ve Meyveli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Ve Meyveli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Baharatlı Ve Meyveli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 23 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Çekirdekleri çıkarılmış hurma, muz ve ayçiçek yağını ezerek püre haline getirin. Yumurtaları bir kasede çırpın ve meyve püresini ekleyin. Un, kabartma tozu, tarçın, muskat ve kakuleyi ayrı bir yerde harmanlayın. Püreli karışıma ekleyin. Rendelenmiş havuç, Hindistan cevizi, ceviz ve kuru üzümü ilave edin. İyice karıştırarak kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krem peynir ve balı bir kasede çırpın. Limon suyunu karışıma ekleyin. Soğumuş olan kekin üzerini bu kremayla kaplayın. İri kırılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek