Badem Ezmeli Ayvalı Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Ezmeli Ayvalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kek için

Badem Ezmeli Ayvalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su ve şekeri tencerede kaynamaya bırakın. Limonu dilimleyip ekleyin. Karanfil, anason, tarçın, kakuleyi ekleyin. Ayvaların kabuklarını soyup iri dilimleyin ve şerbete ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. 25 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Un ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın. Şeker, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı, yumurtalarla kefiri çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın. Badem ezmesini ufak doğrayarak hamura ekleyin ve hamuru kalıba aktarın. Üzerine hazırladığınız ayva dilimlerini dizip file bademleri serpiştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek