Armutlu Ve Zencefilli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Armutlu Ve Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine sırasıyla süt, ayçiçeği yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ve kabuklarını soyup iri doğradığınız armutları ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba yayın. Soğuk fırına yerleştirin. 160 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Armutların kabuklarını soymadan uzunlamasına yarıya bölün. Çekirdek kısımlarını çıkarın. İnce olacak şekilde dilimleyin. Kekin üzerine armutları dizin. Üzerine pudra şekeri serpin. Süsleyip servis yapın.

Not: Unun ölçüsünü kekin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı armutlar kekin dibine batmayacak yoğunlukta olmalı.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek