Ahududulu Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahududulu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kıtır hamur için

Kek için

Ahududulu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet çay saatleriniz için harika kek tarifleri sunuyor.

  1. Kıtır hamur için un, tuz ve şekerleri mutfak robotuna alın. Tereyağını ekleyip kırıntı şeklinde bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru kullanıncaya kadar derin dondurucuda bekletin.
  2. Kek için, ahududuları az miktarda un ile harmanlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
  3. Rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri bir kaba alıp elinizle ovarak karıştırın. Tereyağını ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Mikserin hızını düşürüp süt ve unlu karışımı ekleyip tekrar çırpın.
  4. Ahududuları ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili kare şeklindeki kalıba aktarın. Kıtır hamuru üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek