Evde Kolay Waffle
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Waffle, hamurun üzerine sürülen çeşitli çikolatalar, soslar ve üzerine konulan çeşitli mevsim meyveleriyle yapılır. 1620'lerde Hollanda'da ortaya çıkan bir yöntem olduğu söylenir. Hollanda'dan Amerika'ya geçmiş ve oradan bütün Dünyaya yayılmıştır. İçerdiği meyve yoğunluğu sayesinde waffle, hem vitaminli hem de hafif bir öğündür. Tarifler mevsime ve beğenilerinize bağlı olarak değişebileceğinden, evde waffle yapımı tatlı meraklıları için eğlenceli bir hal alabilir. Hazırsanız, evde meyveli waffle nasıl yapılır birlikte görelim.

Evde Kolay Waffle Tarifinin Kalorisi Kaçtır?

Evde Kolay Waffle Tarifi İçin

Malzemeler

Waffle Hamuru Tarifi için gerekli malzemeler; 

Süslemesi için malzemeler; 

Evde Kolay Waffle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Waffle yapımı birkaç basit adımdan oluşur. Bu adımları takip ederek evde waffle yapabilirsiniz.
  2. Öncelikle waffle hamuru yapmak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurtanın akını vanilya ile birlikte köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  3. Farklı bir kapta yumurtanın sarısını ve toz şekeri çırpın. Yumurta akıyla vanilya karışımının üzerine farklı kapta hazırladığınız karışımı ve diğer malzemeleri dökün.
  4. Hepsini karıştırın. Hamurun kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırma işlemini sürdürün. Sonrasında hamurunuzu waffle makinesine koyun ve pişirin. 
  5. Pişirme işlemi süresince meyveleri dilediğiniz şekillerde doğrayın. Pişirdiğiniz hamurun yüzeyine, sürülebilir çikolatayı yayın ve meyveleri dizin.
  6. Kuru yemişleri ekleyin. Ev yapımı çikolata sosu ile waffle üzerine dilediğiniz gibi desenler çizin. Düz zemine sahip bir tabakla servis edin. 
  Servis Önerisi
  • Waffle tatlınız için beyaz çikolata kullanabilirsiniz.
  • Tatlınızı kakaolu dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Waffle tatlısının üzerine rengarenk bonibonlar koyabilirsiniz.
  • Waffle tatlısının üzerine çakıl taşı çikolatalar koyarak süsleme yapabilirsiniz.
  • Tatlınızın daha hafif olmasını isterseniz çikolata sosu yerine meyve sosu seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Waffle yapımının ilk aşamasını yumurta seçimi oluşturuyor. Kullanılan yumurtaların uygun ağırlıkları 50-60 gramı geçmemeli. Tereyağının ise oda ısısında yumuşatılmış olması ikinci önemli püf noktasıdır. Beyazlatılmış veya esmer şeker kullanmak ise sizin tercihiniz.
  • Hamura eklenen unun en az bir kez elenmiş olması gerekiyor. Beyaz, tam buğday, tahıll�� veya yulaf unu kullanmak sizin tercihiniz. Kabartma tozunu da un ile birlikte elemenizi öneriyoruz.
  • Waffle hamuruna eklenen en son malzeme olan sütün de oda ısısında olması gerekiyor. Çırpma işlemini hamurun harcı boza kıvamına gelene kadar sürdürmeniz ise önemli püf noktalardan biri.
  • Harç karışana ve istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın ancak fazla karıştırmamak en önemli noktalarından biridir. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Amerikan Mutfağı Yemekleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma