Dondurmalı İrmik Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrmik, vanilya ve dondurma ile hazırlanan nefis bir tatlıya ne dersiniz? Hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakan dondurmalı irmik helvasını, sıcak sıcak sunabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla kolay irmik helvası tarifine göz atmayı unutmayın.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Dondurmalı İrmik Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun.
  2. Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri alıp ısıtın.
  3. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
  4. Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
  6. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra helvanız hazır. Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını aktarın.
  7. Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın.
  8. Dondurmalı irmik helvası servise hazır. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Dondurmalı Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma