Dondurmalı Fırın Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Videolu anlatımıyla gerçek sütlaç tarifine de göz atın.

Dondurmalı Fırın Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Servis için

Dondurmalı Fırın Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip haşlayın. Ocaktan alıp tekrar suyunu süzün.
  2. Haşladığınız pirinci yeniden tencereye alıp, üzerine süt ve toz şekeri ilave edin. 10-15 dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
  3. Nişastayı yarım su bardağı su ile açıp, yavaş yavaş karıştırarak kaynayan sütlaca ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın.
  4. Son olarak vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün.
  5. Derin bir fırın tepsisinin yarısını su ile doldurun. Hazırladığınız sütlaçları tepsinin içine yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara ya da üstten pişirme bölümünde, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilınan sütlaçları buzdolabına alın, 2 saat dinlendirin. Fırın sütlaç artık hazır. Dondurma ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma