Vişneli Lokum Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Lokum Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli sos için:

Tabanı için:

Son katı için:

Üzeri için:

Vişneli Lokum Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
  4. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
  5. Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  6. Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
  7. Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
  8. 1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
  9. Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
  10. Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz vişneli lokum tarifine göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Pratik Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bebek Muhallebisi
Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye