Şilofta Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Besleyici, sağlıklı ve pratik yapımıyla şilofta tatlısına bayılacaksınız. Ev yapımı hamur ve tarçınla birleşen hafif bir tatlı. Özellikle kış aylarında yapımı ve yemesi çok keyifli. Şilofta için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 


Şilofta Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Erişte  için;

Suyu için;

Şilofta Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erişte yapımı ile başlayın. Un ve tuzu harmanlayın. Sert bir hamur olacak şekilde su ekleyerek yoğurmaya başlayın. 
  2. Hamuru unlu tezgahta açın ve erişte şeklinde kesin. 
  3. Bir yerde su kaynatın ve kaynayan suya hamurları ekleyerek pişirin. 
  4. Şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil ilave edilerek karıştırın. 
  5. Erişteler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. 
  6. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı