Pişmaniye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pişmaniye, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle İzmit mutfağıyla özdeşleşen pişmaniye, su ve şeker karışımından oluşur. Pişmaniyenin kıvamını tutturmak için, elde edilen macunu sürekli çekmek gerekir. Malzemeler hazırsa, İzmit usulü pişmaniye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pişmaniye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pişmaniye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle şeker ve suyu tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın.
  2. Başka bir tavaya 2 kase unu alın ve kavurun.
  3. Şerbet kaynamaya başladığında, bir tatlı kaşığı alın ve soğuk suya damlatın. Eğer macun kıvamına geliyorsa, şerbetin kıvamı olmuş demektir. 
  4. Şerbeti ocaktan alınca üzerine limon tuzu ekleyin. Geniş bir tepsiyi, buz kalıplarının üzerine yerleştirin. 
  5. Tepsiyi tereyağı ile yağladıktan sonra şerbeti tepsiye alarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
  6. Başka bir tepsiye kavrulmuş unu dökün. Macunu üzerine alın ve elinizle halka şekli verin.
  7. Una bulanan macunu, 8 şekli verip üst üste çekin ve katlayın. 
  8. Pişmaniye kıvamını aldığında, üzerine antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Un helvalı hurma tatlısı
Hindistan cevizli granite