Pekmezli Balkabağı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pekmezli bal kabağı tatlısı yapılışına tarifimizden ulaşın. Alternatif olarak bir diğer pekmezli lezzet olan harire tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Pekmezli Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pekmezli Balkabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağını yıkayıp istediğiniz gibi dilimleyin. Tabanı düz ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 3 saat bekletin. (Zamanınız yoksa 1 çay bardağı su ilave edip pişirmeye başlayabilirsiniz)
  2. Tencereyi ocağa alın ve önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye 5 dakika kala pekmezi dökün. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz içi serperek servis yapın. 


Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı