Öksüz Helvası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Öksüz Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Öksüz Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pekmez, su,şeker ve un tencererde karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiğinde kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Kıvam alan helvaya bir kaşık sıvıyağ eklenir ve bir kaç dakika daha kavrulmaya devam edilir.
  3. Tereyağı ayrı bir tencerede eritilir.
  4. Kaşık tereyağına bulanarak helva servis tabağına alınarak şekil verilir. Ortasında havuz oluşturulur.
  5. Ortasına tereyağı dökülür, badem ya da ceviz içi serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Badem Helvası Tarifi
Zencefilli Bal Kabaklı Tart Tarifi
Bal Kabağı Topları Tarifi
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Bal Kabağı Helvası