Kızılcık Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doğal antioksidan deposu olan kızılcık bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça büyük rolü vardır. Kahvaltıların baştacı olan marmelat ve reçeller sofralarımızın olmazsa olmazı haline gelmiştir, reçelden daha kolay yapımı olan kızılcık marmelatını keyifle tüketebilirsiniz.

Alternatif olarak kuşburnu marmelatı ve kayısı marmelatı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kızılcık Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızılcık Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kızılcıklar yeterince olgun değil ise birkaç gün bir tepside güneş gören bir yerde bekletip iyice yumuşamasını sağlayın.
  2. Daha sonra  yıkayıp süzdürün. Kızılcıkları tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edin.
  3. Kısık ateşte kızılcıklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra süzgeçten geçirip kızılcıkların çekirdeklerini  ve kabuklarını ayırın.
  4. Süzdüğümüz kızılcıkları bir tencereye alıp şekeri de  üstüne  döküp kıvam alana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  5. Ardından limon suyunu da  ilave edip 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı