İrmikli Meram Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmikli Meram Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

İrmikli Meram Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru hazırlamak için yoğurt, tereyağ, sıvı yağ, şeker, irmik, kabartma tozu ve incecik çekilmiş ceviz içini derin bir kaba koyun. Bir elinizle yoğurmaya başlayın, bir taraftan da unu azar azar ekleyin. Elinize yapışmayan, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın ve kakao ekleyip tekrar yoğurun. Ayırdığınız beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Kakaolu hamurdan daha küçük parçalar koparıp yuvarlayarak diğer hamurların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  3. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak şurubu soğumuş olan tatlıların üzerine gezdirin ve şurubu çekmelerini bekledikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı