Mis gibi kokan gül yapraklarının şekerle buluştuğu, geçmişten günümüze uzanan eşsiz bir lezzet: gül reçeli! Doğallığı, rengi ve aromasıyla sofraları şenlendiren bu tarif, sadece kahvaltılarda değil, tatlılarda ve içeceklerde de başrolde. Eğer siz de katkı maddesi olmadan, ev yapımı bir reçel hazırlamak istiyorsanız, limon tuzu kullanmadan da enfes kıvam yakalayabileceğiniz bu detaylı gül reçeli tarifi tam size göre. Geleneksel yöntemlere sadık kalarak hazırlanan bu gül reçeli tarifi, hem sağlıklı hem de görsel olarak büyüleyici sofralar kurmanıza yardımcı olacak. Peki; gül reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Ceviz Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon gül reçeli kaç kaloridir?
Bir porsiyon gül reçeli 65 kaloridir.
Gül Yaprağı Alternatif:
Not: Alternatif güller kullanılabilir ama kokulu gül kadar lezzetli olmayabilir.
Toz Şeker Alternatif:
Su Alternatif:
Taze Limon Suyu Alternatif:
Limon Kabuğu Rendesi Alternatif: