Etimek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu makalede 'Etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtına bakıyoruz. Ama önce 'Etimek nedir?' konusuna bakalım. Kızartılmış ekmek olarak bilinen etimek; dünyanın pek çok farklı mutfağında kendisine yer bulan yiyeceklerden. Etimek, farklı ülkelerde 'rusk' adıyla anılır. 'Rusk'un tarihçesi ile ilgili farklı iddialar var. Örneğin bir araştırma Antik Roma askerlerinin 'iki kez pişirilmiş' anlamına gelen biscoctus olarak bilinen sert bir ekmek taşıdıkları söylüyor. Bazı yemek tarihçileri, I. Elizabeth'in saltanatı sırasında rusk adlı yemek tariflerinin ortaya çıkmaya başladığını belirtiyor. Oxford İngilizce Sözlüğü ise iki kez pişmiş ekmekten bahsederken 'rusk' kelimesinin 1595 yılına kadar uzandığını belirtiyor.

1 Porsiyon Etimek Tatlısı Kaç Kaloridir?

İşin özünde Türkiye'den İtalya'ya, Hindistan'dan İngiltere ve Afrika'ya kadar pek çok ülkede etimeke benzeyen ekmekler vardır. Türkiye'de uzun yıllar boyunca Eti (şirket) tarafından "Etimek" markasıyla üretilen bu ekmek türü halk dilinde de aynı markayla tanınmaktadır. İşte etimek tatlısı tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları:

Pratik bir şekilde hazırlanan şam tatlısı ya da muhallebili kadayıf tarifine de göz atmayı unutmayın.

Etimek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Muhallebisi için:

Üzeri için:

Etimek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Dilerseniz ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Krem şantinin kıvamlı olması için mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yoğun bir tat elde edilir.
  • Muhallebinin kıvamını tutturabilmek ve kokusuz olmasını sağlamak için mutlaka tereyağı kullanın. Topaklanmalar oluşursa mikser ile çırpabilirsiniz.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kabuklanmaması için, ara sıra tahta kaşık ile karıştırın.
  • Krem şantinin canlı kalması için, muhallebinin soğuduğundan emin olun.
  • Etimeklerin yumuşaması ve erimesi için muhallebiyi sıcakken tepsiye yayın ve şekil verin.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı