Dışı kıtır kıtır, içi hafif yumuşak dokusuyla her lokmada ağızda dağılan klasik bir tatlı olan beze, az malzemeyle hazırlanabilen en zarif atıştırmalıklardan biridir. Özellikle çay saatlerinde, özel günlerde ya da pasta süslemelerinde sıkça tercih edilen bu tatlı, doğru teknikle yapıldığında fırından çıkan her beze adeta birer sanat eserine dönüşür. Evde kendi mutfağınızda garantili bir sonuç almak istiyorsanız, doğru kıvamı yakalamaya yardımcı olacak püf noktalarıyla hazırlanan bu beze tarifi, sizi ustalaşmaya bir adım daha yaklaştıracak. İster sade, ister renkli olarak hazırlayabileceğiniz beze tarifi, hafif ve şık sunumlu tatlılar arayanlar için kusursuz bir alternatiftir. Peki; beze nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Samsun Atom tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon beze kaç kaloridir?
Bir porsiyon beze 180 kaloridir.
Yumurta akı
Toz şeker
Limon suyu veya sirke (yumurta akını stabilize etmek için)
Vanilin veya aroma vericiler (isteğe bağlı)
Renk ve Sunum Alternatifleri: