Kayısılı Ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan az malzemeli, çok lezzetli bir yaz tatlısı ile karşınızdayız. Kayısılı ve beyaz çikolatalı cheesecake tarifinin öyküsü;

Pazarcı “Biraz daha bekle.” demişti. Kiraz vermişti onun yerine. Havalar artık tam anlamıyla ısınınca, bu hafta pazara “Belki bu sefer vardır.” diyerek, bir ümitle gittim. Beni görünce “Abla geldi!” diye bağırdı uzaktan. “Bak bunlar şekerpare; al yediğini ye yemediğini difrize at. Bir daha kolay bulamazsın” dedi. Maskemin altından tadına baktım; bal gibiydi.

Ellerim dolu eve geldim; aklımda kayısı. Hemen birkaç tane yıkayıp yiyiverdim. Tadını başka bir şeyle karıştırmak istemedim. O kadar lezzetliydi. Ardından, aynen çocukluğumdaki gibi, etraftan bir taş buldum, çekirdekleri kırıp içlerini çıkardım. Küçükken yazlıkta, biriktirdiğimiz kayısı çekirdeklerini bu şekilde kırar, bir yandan yer bir yandan da oynamaya devam ederdik. Her kayısıda aklıma gelir çocukluğum. Yine geldi. Ardından kayısıları fırınlayıp içlerini süzme yoğurt ve beyaz çikolatayla yaptığım efsane bir karışımla süsledim. Tabii ki çekirdeklerini de kullandım. Az malzemeli, çok lezzetli bir yaz tatlısı oldu.

Alternatif olarak san sebastian cheesecake ve çilekli cheesecake tarifini deneyebilirsiniz.

Kayısılı Ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Karamelize etmek için 

Kayısılı Ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısı çekirdeklerini kırarak içini ayırın.
  2. Fırında üst ızgarayı açın ve ısıyı 170 dereceye ayarlayın. Kayısıları üstleri kızarana kadar, 15-20 dakika fırınlayın.
  3. Beyaz çikolatayı eritin ve  süzme yoğurtla karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı kayısıların içine doldurun.  
  4. Toz şekeri ve tereyağını bir tencereye alarak orta ateşte pişirin. Ara sıra tel çırpıcıyla karıştırarak homojen bir kahverengi elde edince ateşten alarak tencereyi su dolu bir kaba oturtun. Karamel henüz akışkanken çıkardığınız kayısı çekirdeklerini sosa batırın ve yağlı kağıt üzerinde dinlenmeye bırakın.
  5. Bir servis tabağına aldığınız içi doldurulmuş kayısıların üzerine dinlendirdiğiniz karamelize soslu kayısı çekirdeklerini yerleştirin ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata
Çikolatalı batoni