Kakaolu Krep
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
Kakaolu Krep
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kakaolu krep tarifi ile tatlı bir başlangıç yapın ve her lokmada çikolatanın enfes lezzetini keşfedin! Hem görselliğiyle hem de lezzetiyle, yaban mersini ile süslenen bu krep kahvaltılarınızı ya da tatlı kaçamaklarınızı daha keyifli hale getirecek. Kakaolu krep tarifini, sevdiğiniz malzemelerle kişiselleştirerek, aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Peki, kakaolu krep nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Ispanaklı Pankek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kakaolu krep kaç kaloridir?

Bir porsiyon kakaolu krep 200 kaloridir.

Kakaolu Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kakaolu Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir kaseye un, kakao, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  2. Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın, ardından süt, su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Islak karışımı kuru karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edene kadar çırpın. Eğer hamur çok koyuysa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  4. Orta büyüklükte bir tavayı orta ateşte ısıtın ve az bir miktar sıvı yağ ekleyin.
  5. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve tavayı sağa sola hareket ettirerek hamurun eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  6. Krepin kenarları kuruyana kadar pişirin, sonra bir spatula ile çevirip diğer tarafını pişirin.
  7. Krepleri pişirip, sıcak servis tabağına alın.
  8. Hazırladığınız sıcak kakaolu kreplerin üzerine taze yaban mersinlerini yerleştirin.
  9. Dilerseniz yaban mersinlerinin üzerine biraz çikolata veya pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kakaolu krepin üzerine taze yaban mersini yerleştirdikten sonra, bir top vanilyalı dondurma ekleyerek tatları daha da zenginleştirebilirsiniz.
  • Üzerine yoğun bir çikolata sosu dökün. Çikolatanın zenginliği, kakao aromalı krepleri daha da lezzetli hale getirir.
  • Kakaolu krepleri ince doğranmış ceviz veya fındık ile süsleyerek tatlıya ekstra kıtırlık katabilirsiniz.
  • Kreplerin üzerine bir tatlı kaşığı bal gezdirin ve tarçın serpin. Bu kombinasyon, hem doğal bir tat verir hem de tatlıyı daha zengin hale getirir.
  • Yaban mersini dışında, çilek, muz veya kivi gibi taze meyvelerle de bu krepleri servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru çırparken topaklanmaların önüne geçmek için un ve kakao karışımını iyi bir şekilde eleyerek ekleyin. Ayrıca, hamuru karıştırırken yavaşça ve dikkatlice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Krep hamurunun kıvamı oldukça önemlidir. Eğer hamur çok koyu olursa, krepler ince ve elastik olmayabilir. Hamur biraz akışkan olmalı. Gerekirse biraz süt veya su ekleyerek kıvamı ayarlayın.
  • Krep pişirirken tavayı ısındığından emin olun, ancak aşırı ısınmasına da dikkat edin. Aksi takdirde, kreplerin dışı yanar ve içi hamur kalabilir. Tavanın orta ısısı en ideal pişirme sıcaklığıdır.
  • Krepleri pişirirken, tavayı arada bir yağlayarak daha iyi bir pişirme yüzeyi elde edebilirsiniz. Fazla yağ kullanmamaya özen gösterin çünkü bu, kreplerin yumuşaklığını kaybetmesine neden olabilir.
  • Krepleri pişirirken, her iki tarafının da eşit şekilde piştiğinden emin olun. İlk taraf piştikten sonra, dikkatlice çevirip diğer tarafını da hafifçe pişirin, böylece krepin içi yumuşak ve dışı hafif çıtır olur.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Vegan Brownie
Pişmeyen Çikolatalı Vegan Cheesecake
Fit Brownie
Kahveli Cupcake
Unsuz Sufle
Fındık Parçacıklı Çikolata Topları