Fit Brownie
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
Fit Brownie
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde yatıştırmak için mükemmel bir seçenek: Fit brownie tarifi! Bu tarif, az şeker ve un kullanılarak yapılan, hem besleyici hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal. Fit brownie tarifi, olgun muz ve badem unu gibi sağlıklı malzemelerle, çikolatalı tatların keyfini çıkarırken kalori miktarını minimumda tutmanıza yardımcı oluyor. Hem düşük kalorili hem de doyurucu bu brownie’yi çay saatlerinde ya da tatlı ihtiyacınız olduğunda rahatça hazırlayabilirsiniz. Peki; fit brownie nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Fit Spoonful tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fit brownie kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fit brownie 180 kaloridir.

Fit Brownie Tarifi İçin

Malzemeler

Fit Brownie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
  2. Olgun muzları bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
  3. Muzun üzerine kakao, badem unu, vanilya, süt, tuz ve balı ekleyin. Karışımı iyice çırpın.
  4. Karışıma kabartma tozu ve chia tohumu (veya keten tohumu) ekleyin, son olarak cevizleri ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Brownie'nin üstü hafif sertleşip içi yumuşak olmalı.
  6. Fırından çıkan browniyi birkaç dakika soğutun. Dilimleyip servise sunun. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fit brownie'yi, özellikle çilek, yaban mersini veya muz dilimleri ile taze yoğurt eşliğinde sunarak tatlıyı daha besleyici hale getirebilirsiniz.
  • Brownie'nin üzerine şekersiz vanilya dondurması veya yoğurt dondurması koyarak tatlınızı serin ve lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Brownie'nin üzerine eritilmiş bitter çikolata gezdirerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
  • Fit brownie'nizi, üstüne doğranmış ceviz veya fındık serpiştirerek sunabilirsiniz.
  • Brownie'yi fırından çıkarır çıkarmaz biraz soğumaya bırakın, sonra hafif sıcak servis yapın. Sıcak brownie, yoğurt ve meyvelerle daha yumuşak bir dokuyu birleştirerek daha tatmin edici bir tat oluşturur.
  Püf Noktası
  • Muzu ne kadar olgun kullanırsanız, brownie'niz o kadar tatlı ve yumuşak olur. Olgun muzlar doğal tatlandırıcı olarak işlev görür, bu nedenle ekstra şeker eklemeye gerek kalmaz.
  • Tarifte badem unu kullanmak, brownie'yi glütensiz ve daha besleyici yapar. Ayrıca badem unu, tatlıya farklı bir doku ve lezzet katar. Eğer daha yumuşak bir kıvam istiyorsanız, yulaf unu da kullanabilirsiniz.
  • Daha hafif ve besleyici bir seçenek için badem sütü veya yulaf sütü kullanabilirsiniz. Bu alternatifler, hem tatlıyı hafifletir hem de farklı besin değerleri sunar.
  • Daha yoğun çikolatalı bir tat için kakao miktarını artırabilirsiniz. Ancak, kakao oranını arttırdığınızda, biraz daha tatlandırıcı eklemeniz gerekebilir.
  • Fit brownie'nin kıvamı oldukça önemli. Fırında 20-25 dakika arasında pişirmeniz yeterlidir. İç kısmı hafif nemli kalmalı; bu sayede brownies'lerinizin içi yumuşak, dışı ise kıtır olur.
  • Fırınladığınız brownie'yi birkaç gün boyunca taze tutmak için, hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz. Ayrıca, dilimlediğiniz brownie'leri buzdolabında veya dondurucuda saklayarak uzun süre tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Diyet Yemekleri Diğer Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları