Çikolatalı Fındık Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Fındık Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Fındık Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

%85 kakao oranı olan bir çikolata tercih ettim. Şeker oranı benim için uygundu. Eğer daha tatlı bir lezzet isterseniz daha az kakao oranlı bir çikolata kullanabilirsiniz.

  1. Fındıkları mutfak robotunda iyice parçalayın. Arada sırada durdurup kenarlarını sıyırarak yağları çıkıp ezme oluşana dek karıştırın. Mutfak robotunuzun gücüne göre bu işlem 3-10 dakika arasında sürebilir. 
  2. Çikolatayı bain-marie usulü eritin. Erimiş çikolayı (Bu aşamada çikolata kullanmak istemezseniz kakaoyu) tuzla birlikte fındık ezmesine ekleyin ve pürüzsüz olana dek karıştırın. Kavanozlarda, oda sıcaklığında veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ben buzdolabında saklamayı tercih ediyorum, böylece tamamıyla katılaşıyor, yemeden 5-10 dakika önce oda sıcaklığına çıkarınca da kıvamı tam yerinde oluyor.

Fındık ezme haline gelince pudra şekeri ekleyebilirsiniz ya da her şeyi ekleyip karıştırdıktan sonra 3-4 yemek kaşığı bal veya agave şurubu ekleyebilirsiniz. Ancak sıvı tatlandırıcılar eklendiği anda fındık ezmesi katılaşabiliyor. Bu durumda pürüzsüz olana dek mutfak robotunda çekmeye devam edin. Gerekirse 3-4 yemek kaşığı süt veya su ekleyin, karıştırdıkça yumuşayacaktır. Süt, su eklerseniz, kesinlikle buzdolabında muhafaza edin.

Çikolatalı fındık kreması tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Airfryer'da sufle
Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata