Çikolata Topları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis beyaz çikolata topları tarifi için tıklayın.

Çikolata Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolata Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk aşamada bisküvi hamurunu hazırlayın. Tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve kakaoyu yoğurup hamur kıvamına getirin.
  2. Biraz zor toparlanan, sert bir hamur olacak, sabırla yoğurmaya devam edin. Hamuru bisküvi inceliğinde açarak tepsiye yayın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt sermek kolaylık sağlayacaktır. Bu aşamada merdane kullanabilirsiniz.
  4. Şekli önemli değil, piştikten sonra bisküviyi tekrar parçalayacağız. Çatalla hamura bolca delik açtıktan sonra, 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
  5. Bisküviyi kontrollü olarak pişirin, hamur bisküvi sertliğine ulaşmadan fırından çıkarmayın. 
  6. Bisküvi soğuduktan sonra ister elinizle, ister blender’da neredeyse un haline gelecek şekilde parçalayın.
  7. Ganajı hazırlamak için; kremayı sos tenceresine alıp, kısık ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatıp çikolataları ekleyin, iyice karıştırıp kremayı soğutun. 
  8. Son aşamada parçaladığınız bisküvinin üzerine kremayı ve diğer malzemeleri ekleyerek tüm malzemeyi hamur yoğurur gibi ezerek karıştırın.
  9. Üzerine elmayı ve portakalın kabuğunu rendeleyin. Muz, tarçın, Hindistan cevizi ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra biraz ele yapışır, yumuşak bir karışım elde edin.
  10. Buzlukta dondurup dinlendirdikten sonra karışımı top top şekillendirin. Yeniden buzlukta dinlendirin. Toz Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığına bulayıp servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Airfryer'da sufle
Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata